Pekingese

Pekinghundar är en populär hundras. De är lojala och intelligenta, vilket gör dem lätta att träna. Dessa hundar är utmärkta följeslagare för personer som bor ensamma eller har få besökare eftersom de behöver lite motion. Hundrasen avlades ursprungligen som inomhushundar. Valparna är välkända för sina utåtriktade personligheter.

Pekingese som familjehund

Är det en bra familjehund?

En Pekingese kan bli ett bra familjehusdjur om den socialiseras på rätt sätt. Hundarna är lojala, tillgivna och lydiga. De är också intelligenta och lätta att träna på grund av sin intelligens.

Hur är det att äga en Pekingese?

Hundarna är lojala och intelligenta, vilket gör dem lätta att träna. Hundrasen är utmärkta följeslagare för personer som bor ensamma eller har få besökare eftersom de behöver lite motion.

Pekingese fakta

Hur länge lever Pekingese?

Hundarna lever vanligtvis 10 till 15 år. 

När är Pekingese fullvuxen?

Hundarna blir fullvuxna vid tre års ålder.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

De har vanligtvis mörkbruna, mandelformade ögon.

Vad har Pekingese för vikt?

Det här är en av de mindre hundraserna. Hundrasen väger mellan 6 och 13 kg.

Vilka färger har Pekingese?

Hundarna finns i en mängd olika färger, bland annat brun, vit och svart, men vissa också vara blå eller röda.

Är en Pekingese allergivänlig?

Nej, en Pekingese är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Pekingese för personlighet och temperament?

Hundarna är lojala och intelligenta, vilket innebär att de är lätta att träna. De är bra följeslagare för personer som bor ensamma eller har få besökare eftersom de behöver lite motion. 

Valparna är välkända för sina utåtriktade personligheter. De är vanligtvis energiska men kan ibland vara envisa. Hundarna är vanligtvis inte tuffa men kan bli det om de blir hotade eller rädda. 

De behöver mycket uppmärksamhet och borstning, så hundägare måste vara engagerade. De kan snabbt lära sig träningskommandon.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Hundarna har en kort, tjock päls som är lätt att borsta. De bör borstas med en mjuk hundborste och en gummiborste.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Hundarna är kända för sin långa, lyxiga päls. Pälsen varierar i längd och tjocklek, men de flesta hundar behöver borstas en eller två gånger i veckan för att hålla den hanterbar och fri från mattor och trassel. Prata med din lokala hundexpert om hur ofta just du behöver trimma din pekingese.

Hur ofta bör man motionera en Pekingese?

Hundarna behöver i minst 60 minuters motion per dag, men behovet varierar beroende på deras storlek. Små Pekingeser kan klara sig med mindre än så, medan vissa större hundar behöver upp till 2 timmar per dag. 

Pekinghundar är ganska nöjda med en tillfällig lek med att hämta eller att deras ägare tar med dem på en promenad. Även om de älskar att springa och leka mer än många andra hundar kan de, om de inte får tillräckligt med motion, få ett destruktivt beteende som tuggande eller skällande.

Ursprung och historia

Vad har Pekingese för ursprung och historia?

Denna hundras är också känd som “Pekingese Pup” eller “Pekings tempelhund”. De föddes ursprungligen upp för att vakta invånarna i Pekings kejserliga palats i Kina. De första hundarna togs till England 1859 av Lord John Scott, som var den första ambassadören i Kina.

Pekingese valp

Vad kostar en Pekingese valp?

En Pekingese valp brukar kosta mellan 23000-29000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

De kan få så få som en valp per kull, men i genomsnitt får de två valpar.

Hur är en Pekingese valp?

Valparna är lojala och intelligenta, vilket gör dem lätta att träna. De är utmärkta följeslagare för personer. Dessa valpar är välkända för sina utåtriktade personligheter. Valparna är nyfikna och älskar att leka.

Pekingese pris

Vad är det för pris på Pekingese?

Ett genomsnittligt pris på Pekingese är ca 23000-29000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Pekingese uppfödaren finns.

Pekingese uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Pekingese?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Pekingese omplacering

Hur hittar man en Pekingese för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Pekingese omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Pekingese.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Pekingese intelligent?

Hundarna är intelligenta, eftersom de verkar förstå vad du vill att de ska göra. De är också nyfikna och tycker om att leka lekar med sina ägare.

Är hunden lätt att träna?

Hundrasen är lojal och intelligent, vilket gör den lätt att träna.

Är en Pekingese skällig?

Hundarna är kända för sitt skällande, som kan låta mycket dämpat. Deras stämband är vanligtvis längre än hos andra raser, vilket gör det möjligt för hunden att producera ett mer känsligt skäll.

Andra relaterade sidor