Vorsteh

Vorsteh är en jakthund som är populär i Europa. De är kända för sin förmåga att spåra och peka vilt samt för sin intelligens och lydnad. Därför är de utmärkta följeslagare för aktiva friluftsentusiaster. 

Här kommer du få reda på:

●    Vorsteh fakta

●    Vorsteh pris

●    ​​Vorsteh valp

●    Vorsteh omplacering

Vorsteh som familjehund

Är det en bra familjehund?

Vorsteh-hunden är en utmärkt familjehund. De är lojala och beskyddande mot sin familj, och de är också mycket vänliga och bra med barn. De är bra husdjur för familjer som har gott om utrymme utomhus för dem att springa runt i, eftersom de älskar att motionera och leka.

Hur är det att äga en Vorsteh?

Vorsteh-hunden är en jakthund som är känd för sin intelligens, lydnad och uthållighet. De är uppfödda för att vara mångsidiga jakthundar som kan spåra vilt i svår terräng.

Hundarna är också kända för sina vänliga och utåtriktade personligheter, vilket gör dem till bra familjehundar. De kräver mycket motion.

Vorsteh fakta      

Hur länge lever Vorsteh?

Den genomsnittliga livslängden är cirka 12-14 år. 

När är Vorsteh fullvuxen?

Den är fullvuxen när den når sin vuxna storlek, vilket kan ta cirka två år.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den har vanligtvis bruna ögon. Det kan dock förekomma en viss variation i ögonfärg, där vissa hundar har hassel- eller gröna ögon.

Vad har Vorsteh för vikt?

Vorsteh vikt är 20-32 kg, men kan variera beroende på hundens kön och ålder. Hanar väger vanligtvis mer än honor och unga hundar är vanligtvis lättare än vuxna hundar. 

Vilka färger har Vorsteh?

Vorsteh finns i flera olika färger, bland annat svart, vit, brun och grå. 

Är en Vorsteh allergivänlig?

Nej, en Vorsteh är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Vorsteh för personlighet och temperament?

Vorsteh är en lojal och lydig hund som också är mycket beskyddande mot sin familj. De är utmärkta vakthundar och är bra följeslagare.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Vorsteh-hunden är en ras som inte kräver mycket omvårdnad. En borstning varje vecka bör räcka för att hålla pälsen ren och frisk. Dessutom behöver de motioneras regelbundet. En bra lång promenad eller joggingtur hjälper till att hålla dem i god form.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

De är medelstora hundar som har mycket hår och tenderar att fälla mycket hår. Om du inte är beredd att ta hand om allt detta hår kanske detta inte är rätt hundras för dig.

Hur ofta bör man motionera en Vorsteh?

En Vorsteh behöver mycket motion. Helst ska du ta med din hund på en lång promenad eller jogga minst två gånger om dagen.

Ursprung och historia   

Vad har Vorsteh för ursprung och historia?

Vorsteh är en hundras som har sitt ursprung i Tyskland. Rasen avlades specifikt för jakt och anses vara en mångsidig jakthund. De kan arbeta i en mängd olika terräng och klimat och är kända för sitt skarpa luktsinne och sin spårningsförmåga.

Vorsteh valp       

Vad kostar en Vorsteh valp?

En Vorsteh valp brukar kosta mellan 18000-25000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få mellan 2 och 12 valpar per kull.

Vorsteh pris       

Vad är det för pris på Vorsteh?

Ett genomsnittligt pris på Vorsteh är ca 18000-25000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Vorsteh uppfödaren finns.

Vorsteh uppfödare           

Hur hittar man bra uppfödare av Vorsteh?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Vorsteh är medlemmar.

Vorsteh omplacering       

Hur hittar man en Vorsteh för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Vorsteh omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Vorsteh.

Vanliga frågor och svar

Är Vorsteh intelligent?

Vorsteh-hundar är intelligenta och kan tränas, men de behöver skonsamma och tålmodiga träningsmetoder. De ska alltid belönas för gott beteende med godis och du ska aldrig ta bort en favoritleksak eller slå honom för att han misskött sig.

Tränare bör använda belöningar framför bestraffningar för att skapa ordning, till exempel beröm när hunden lyder kommandon eller kasta en godbit till honom i stället för att slå ett djur (som är helt fel) som bara försöker behaga sin herre. 

Är hunden lätt att träna?

Hunden är lätt att träna. De är intelligenta och lär sig snabbt kommandon. Att träna hunden är en rolig och givande upplevelse för både hunden och ägaren.

Är en Vorsteh skällig?

En Vorsteh-hund kan skälla ibland, men de är vanligtvis inte kända för att vara en skällande hund.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser