Kaukasisk Ovtjarka

Kaukasisk ovtjarka är en stor hundras som är känd för sin styrka, kraft och skyddsinstinkt. Den här rasen rekommenderas inte för förstagångshundägare eftersom de kan vara ganska utmanande att träna och hantera. 

Om du är beredd att lägga ner tid och ansträngning kan den kaukasiska ovtjarka dock bli ett utmärkt tillskott till din familj. I den här artikeln kommer vi att ge dig allt du behöver veta om att äga en kaukasisk ovtjarka-hund.

Här kommer du få reda på:

●    Kaukasisk ovtjarka fakta

●    Kaukasisk ovtjarka pris

●    ​​Kaukasisk ovtjarka valp

●    Kaukasisk ovtjarka omplacering

Utseendet

Hur ser en Kaukasisk ovtjarka ut?

En kaukasisk Ovjarka är en stor, muskulös hund med tjock päls. De har korta, spetsiga öron och en lång svans. De finns i en mängd olika färger, bland annat svart, grå, vit och brun. 

Kaukasisk ovtjarka som familjehund          

Är det en bra familjehund?

Den kaukasiska ovtjarka-hunden är en utmärkt familjehund. De är lojala och beskyddande mot sina familjemedlemmar och är utmärkta vakthundar. Däremot är de inte något för förstagångshundägare eftersom de kan vara ganska utmanande att träna och hantera

Hur är det att äga en Kaukasisk ovtjarka?

Att äga en kaukasisk Ovjarka-hund kan vara en fantastisk upplevelse. De är lojala, beskyddande hundar som är utmärkta familjehundar. De är också mycket intelligenta. Dessa hundar kräver dock mycket motion, så se till att du är beredd att ta med dem på långa promenader eller löprundor varje dag.

Kaukasisk ovtjarka fakta 

Hur länge lever Kaukasisk ovtjarka?

Den genomsnittliga livslängden för en kaukasisk ovtjarka är 10-12 år, även om vissa har levt upp till 15 år. De anses vara en hund och deras vikt kan variera mellan 55-110 pund. 

När är Kaukasisk ovtjarka fullvuxen?

Den är vanligtvis fullvuxen när den är två år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen kan ha vilken färg som helst, men är vanligtvis bruna, svarta eller grå.

Vad har Kaukasisk ovtjarka för vikt?

Vikten hos en kaukasisk Ovjarka kan variera beroende på hundens kön och ålder, men varierar vanligtvis mellan 55 och 110 pund. Höjd (mankhöjd) är 62-78 cm.

Vilka färger har Kaukasisk ovtjarka?

De vanligaste färgerna för en kaukasisk ovtjarka-hund är vit och svart, men de kan också finnas i andra färger som brun och grå.

Är en Kaukasisk ovtjarka allergivänlig?

Nej, en Kaukasisk ovtjarka är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Kaukasisk ovtjarka för personlighet och temperament?

Den kaukasiska Ovjarka är en hund som är känd för sin lojala och skyddande personlighet. De är en mycket smidig hund och är bra vakthundar. De är också mycket bra med barn och är utmärkta familjehusdjur. Däremot kräver de en hel del träning först.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

En kaukasisk ovtjarka är en stor hund som behöver mycket motion och pälsvård. För att sköta din hund  måste du borsta pälsen ofta för att hålla den fri från mattor och trassel. Du måste också klippa deras naglar och rengöra deras öron regelbundet.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen avger en måttlig mängd hår. Ägarna bör vara beredda att dammsuga eller sopa ofta för att undvika att håret samlas.

Hur ofta bör man motionera en Kaukasisk ovtjarka?

Det är viktigt att du tar dig tid för din hund. Den här rasen kräver minst två promenader per dag.

Ursprung och historia   

Vad har Kaukasisk ovtjarka för ursprung och historia?

Den kaukasiska ovtjarka är en hundras som har sitt ursprung i Kaukasusbergen. De tros ha fötts upp av herdar i området i århundraden och användes för att skydda boskap från rovdjur och tjuvar. Rasen introducerades inte till resten av världen förrän i början av 1900-talet, när ryska soldater tog med sig dem från regionen. Den kaukasiska ovtjarka anses nu vara en sällsynt ras och är inte särskilt känd utanför Ryssland och andra delar av Östeuropa.

Kaukasisk ovtjarka valp  

Vad kostar en Kaukasisk ovtjarka valp?

En Kaukasisk ovtjarka valp brukar kosta mellan 21000-27000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få sex till åtta valpar.

Kaukasisk ovtjarka pris   

Vad är det för pris på Kaukasisk ovtjarka?

Vad kostar en Kaukasisk ovtjarka egentligen? Ett genomsnittligt pris på Kaukasisk ovtjarka är ca 21000-27000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Kaukasisk ovtjarka uppfödaren finns.

Kaukasisk ovtjarka uppfödare       

Hur hittar man bra uppfödare av Kaukasisk ovtjarka?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Kaukasisk ovtjarka är medlemmar.

Kaukasisk ovtjarka omplacering   

Hur hittar man en Kaukasisk ovtjarka för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Kaukasisk ovtjarka omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Kaukasisk ovtjarka.

Vanliga frågor och svar

Är Kaukasisk ovtjarka intelligent?

Ja, hundarna är intelligenta. De kan lära sig kommandon snabbt och är lätta att träna.

Är hunden lätt att träna?

Svaret på denna fråga beror verkligen på den enskilda hundens personlighet. Vissa ovtjarkas kan vara lätta att träna, medan de flesta kan vara mer envisa och kräva mer tålamod från sina ägare. 

I allmänhet är dock ovtjarkas kända för att vara intelligenta hundar som är snabba på att lära sig nya kommandon, men de är envisa. Så länge du är konsekvent med dina träningsmetoder och förblir tålmodig med ditt husdjur bör du kunna träna en ovtjarka över tid.

Är en Kaukasisk ovtjarka skällig?

Nej, en hunden skäller vanligtvis inte mycket.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser