Russkiy Toy

Russkiy toy  är en typ av hund som du kanske inte har hört talas om, men den blir allt mer populära för varje år. Russkiy leksakshundar är bra husdjur för familjer eftersom de är vänliga och lojala mot såväl människor som andra djur och barn. 

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Hundrasen behöver minimal skötsel vilket innebär att de är perfekta för dem som har ett upptaget eller hektiskt liv. Russkiy leksakshundar kan vara mycket söta och attraktiva så om du vill ha ett nytt husdjur ska du överväga dessa hundar.

Russkiy toy som familjehund

Är det en bra familjehund?

De  är vanligtvis mycket vänliga och trivs bra med barn. Däremot har de har ingen stark bytesdrift. 

Hundrasen har ett bra temperament, de är små och skulle kunna bo i en lägenhet om det behövs. 

Hundarna fäller inte mycket och de behöver inte för mycket motion. Generellt sätt kan de komma överens med katter, andra mindre djur och andra Russkiy leksakshundar. 

Hundarna tycker om mänskligt sällskap och kommer att leka med familjemedlemmar eller främlingar som kommer in i ditt hem. På många sätt är dessa leksakshundar är bra följeslagare för människor i alla åldrar.

Hur är det att äga en Russkiy toy?

De är utmärkta sällskapsdjur. Hundarna är små och attraktiva, men de är inte ömtåliga. Russkiy leksakshundar behöver minimal skötsel vilket innebär att hundägare kan ha ett upptaget schema och ändå ta väl hand om sin hund. 

Hundarna är generellt sett vänliga mot andra djur och barn så hundägare behöver inte oroa sig för att vara rädda för att lämna sin ensam med barnen eller andra husdjur. 

Dessa hundar tenderar också att vara lojala, så hundägare behöver inte oroa sig så mycket för att deras Russkiy ska gå vilse.

Russkiy toy fakta

Hur länge lever Russkiy toy?

Det är små hundar som kan leva upp till 15 år.

När är Russkiy toy fullvuxen?

Hundarna når vanligtvis full storlek på cirka 2 år.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundarna har olika ögonfärger från blå, brun till hassel.

Vad har Russkiy toy för vikt?

Hundrasen väger vanligtvis omkring 10 kg.

Vilka färger har Russkiy toy?

De är vanligtvis av alla färger och storlekar, så hundarna finns i många olika färger. De har ett brett spektrum av egenskaper, men Russkiy toy  finns vanligtvis i svart, vit , brun, orange och röd.

Är en Russkiy toy allergivänlig?

Nej, en Russkiy toy är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Russkiy toy för personlighet och temperament?

Hundrasen har ett mycket trevligt temperament och är bedårande. De är vanligtvis mycket vänliga mot människor och djur så de är ett utmärkt husdjur för barnfamiljer eller personer med andra husdjur. 

Hundarna kräver inte mycket omvårdnad så de är perfekta för människor som har hektiska scheman. Hunden kräver inte heller mycket motion – och det är bra för vissa valpar kan vara ganska lata.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Hunden bör borstas en gång i månaden med hjälp av en hundborste. Hundarna fäller, så borstning hjälper till att minska fällningen.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Hundarna bör trimmas regelbundet behålla sin päls fräsch. De har en päls som inte fäller särskilt mycket hår, så en stor del av hundens päls behöver trimmas nån gång under året. Prata med din lokala hundexpert för att få reda på vilket behov just din hund har.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen brukar bara fälla en mycket liten mängd hår och hundarna med kort hår kanske inte tappar något alls. 

Hundarna bör borstas vanligtvis ungefär en gång i veckan, vilket hjälper till att hålla pälsen ren. Hunden  behöver också dammsugas eller sopas minst en gång i veckan.

Hur ofta bör man motionera en Russkiy toy?

Hundrasen måste motioneras regelbundet och detta är ett stort ansvar för ägare av denna hundras. 

Alla hundägare måste anpassa sin livsstil och sina scheman för att se till att de kan ta med sina underbara hundar på promenader. 

Om du kan bör du se till att promenera din hund ofta, minst två gånger varje dag.

Ursprung och historia

Vad har Russkiy toy för ursprung och historia?

Det är en ganska ny ras som skapades för att vara liten. De är ättlingar till Russkiy terriern och avlades i USA på 1970-talet. Hundarna förväxlas ofta med andra raser, men de har unika egenskaper som skiljer dem från andra raser

Hundrasen har ett blandat utseende där vissa pälsar är långa och lockiga medan andra har en kort, slät päls. Hundarna  finns också i en mängd olika färger, bland annat svart, brun, vit, blue merle och röd sabel.

Russkiy toy valp

Vad kostar en Russkiy toy valp?

En Russkiy toy valp brukar kosta mellan 17000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundarna kan få upp till två valpar. De producerar vanligtvis en kull varje år.

Russkiy toy pris

Vad är det för pris på Russkiy toy?

Ett genomsnittligt pris på Russkiy toy är ca 17000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Russkiy toy uppfödaren finns.

Russkiy toy uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Russkiy toy?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Russkiy toy omplacering

Hur hittar man en Russkiy toy för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Russkiy toy omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Russkiy toy.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Russkiy toy intelligent?

Dessa hundar kan vara mycket intelligenta. De anses vara en av de smartaste hundraserna i världen.

Är hunden lätt att träna?

Hundarna kan vara ganska svåra att träna. De behöver en mycket specifik typ av träning och de kräver också mycket tålamod. Hunden är extremt intelligent och det är viktigt att vara på deras nivå när du tränar dem.

Är en Russkiy toy skällig?

Hundrasen är vanligtvis inte skällig. De är normalt sett tysta, vilket gör dem perfekta för lägenhetsboende eller för boende i områden med bullerrestriktioner.

Andra relaterade sidor