Engelsk setter

Den engelska settern är en vacker hund. De är mycket intelligenta och har ett utmärkt temperament. Den mest populära färgen för dessa hundar är orangebrun med vita markeringar på bröstet och fötterna. 

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Dessa hundar är snälla jättar men de måste tas om hand eftersom de fäller mycket hår året runt. Du kan inte lämna dem utomhus eller obevakade för länge eftersom de kommer att ställa till med bus. Läs vidare så berättar vi mer om den här underbara hunden.

Engelsk setter som familjehund

Är det en bra familjehund?

Den engelska settern är en perfekt familjehund. De är kärleksfulla, milda och trevliga med barn. De är också mycket smarta och kan ta emot kommandon bra. Detta gör dem perfekta för alla familjer.

Hur är det att äga en Engelsk setter?

Om du funderar på att skaffa denna hundras behöver du veta hur det är att vara ägare. De är fogliga varelser som älskar uppmärksamhet. De är lättsamma och är bra följeslagare tack vare sin vänliga läggning, vilket är anledningen till att de är så populära.

Engelsk setter fakta

Hur länge lever Engelsk setter?

Den genomsnittliga livslängden är 13 år.

När är Engelsk setter fullvuxen?

Den är fullvuxen när den är två år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen är vanligtvis bruna, men kan också vara hasselbruna.

Vad har Engelsk setter för vikt?

Vikten varierar beroende på kön. Hanar väger vanligtvis mellan 30-45 kg, medan tikar vanligtvis väger 25-40 kg.

Vilka färger har Engelsk setter?

Det finns många olika färger på hundarna. De finns i alla nyanser av brun, inklusive röd och grå, med vissa vita markeringar.

Är en Engelsk setter allergivänlig?

Nej, en engelsk setter är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Engelsk setter för personlighet och temperament?

Det är en hundras som är känd för sin vänlighet och sitt milda temperament. De är lojala och trogna följeslagare som är utmärkta familjehundar. Hundarna är söta, lydiga och intelligenta hundar som gör dem till perfekta familjehusdjur.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Sköt om din engelska setter genom att borsta dess hår för att ta bort eventuella trassel eller mattor som kan ha bildats. Borsta hundens päls i hårväxtens riktning och använd en hundborste med långa borstar för att arbeta dig igenom trassel. Ge din hund mycket motion så att den kan rensa tankarna och bli gladare.

Om du behöver hjälp med grooming, kom ihåg att det är bra att prata med din veterinär för att få råd om hur du ska ta hand om din hunds hud och päls. Det är också bra att hålla hunden återfuktad; håll skålar med vatten tillgängliga hela tiden för detta ändamål.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Den engelska setterns päls bör klippas minst varje år. Be din hundfrisör att trimma den, eller lära dig hur du gör det själv.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Det har observerats att hundrasen fäller en betydande mängd hår. Den hunden bör borstas dagligen för att hålla pälsen ren. Det är också viktigt att dammsuga varje dag eftersom hår snabbt samlas i huset.

Hur ofta bör man motionera en Engelsk setter?

Den typ av motion som en setter behöver kan uppnås på olika sätt. Hunden behöver tas med på promenader på varje dag i veckan, i ungefär en timme varje gång. Om du inte kan göra detta kan du behöva införa andra former av övningar i hundens rutin. Det kan till exempel handla om att simma, leka apport eller dragkamp och använda ett löpband i hemmet.

Ursprung och historia

Vad har Engelsk setter för ursprung och historia?

Den engelska settern är en jakthund med en lång historia. Newfound setters fördes först till England från Frankrike i slutet av 1700-talet och blev snabbt populära bland sportklassen på grund av sitt temperament, sin intelligens och sin skicklighet. Dagens English Setters är ättlingar till dessa tidiga Newfound Setters som korsats med andra raser, bland annat American Pointers och Irish Setters.

Engelsk setter valp

Vad kostar en Engelsk setter valp?

En Engelsk setter valp brukar kosta mellan 18000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

De kan få upp till 5 valpar per kull normalt sett, men det händer då och då även att vissa får upp till 8 valpar.

Engelsk setter pris

Vad är det för pris på Engelsk setter?

Ett genomsnittligt pris på Engelsk setter är ca 18000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Engelsk setter uppfödaren finns.

Engelsk setter uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Engelsk setter?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Engelsk setter omplacering

Hur hittar man en Engelsk setter för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Engelsk setter omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Engelsk setter.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Engelsk setter intelligent?

Hundrasen är intelligent och lätt att träna.

Är hunden lätt att träna?

Ja, de är lätta att träna. De är lätta att lära ut grundläggande kommandon och trick på grund av sin intelligenta natur. Ännu viktigare är att de är ivriga att vara till lags.

Är en Engelsk setter skällig?

Hundarna är i allmänhet högljudda och skäller ofta på allt som rör sig.

Andra relaterade sidor