Amerikansk Cocker Spaniel

Amerikanska cocker spaniels är en av de mest populära amerikanska raserna. De är lätta att känna igen på sina blå eller bruna ögon, sina platta näsor, sin fjäderförsedda svans, sina slappa öron och sin lockiga päls. Hundrasen älskar också att göra sina ägare nöjda och tycker om att umgås med andra människor och djur. Amerikanska cocker spanielar är ett utmärkt val för alla som söker en familjehund.

Amerikansk cocker spaniel som familjehund

Är det en bra familjehund?

Hundarna är ett av de mest populära valen för barnfamiljer. Amerikanska cocker spanielhundar är milda och kärleksfulla. De kan leva i lägenheter lika bra som de kan leva i vidsträckta områden. Hundarna kan tränas mycket lätt och snabbt och de älskar att göra sina ägare nöjda. De har också ett särpräglat utseende som många människor tycker är attraktivt, med sin tillplattade näsa, sin fullt fjädrade svans, sina slappa öron och ibland sin lockiga päls.

Hur är det att äga en Amerikansk cocker spaniel?

Att äga denna hundras är mycket arbete. Amerikanska cockers är mycket aktiva och lekfulla, så deras ägare måste vara villiga att lägga ner tid på att ta hand om dem. Hundrasen är riktigt bra med barn, men de är inte bra med andra husdjur i allmänhet. Den här rasen klarar sig inte bra i varmt väder, så du måste hålla dem borta från solen och bara ta ut dem när det har svalnat en stund.

Amerikansk cocker spaniel fakta

Hur länge lever Amerikansk cocker spaniel?

De lever mellan 12 och 14 år.

När är Amerikansk cocker spaniel fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är 10-12 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den har hasselblå ögon.

Vad har Amerikansk cocker spaniel för vikt?

De är medelstora hundar och väger mellan 18-28 kg.

Vilka färger har Amerikansk cocker spaniel?

Hundarna kan vara svart, vit, blå, koppar, kräm eller en blandning av dessa färger. 

Är en Amerikansk cocker spaniel allergivänlig?

Nej, en Amerikansk cocker spaniel är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Amerikansk cocker spaniel för personlighet och temperament?

Det är en glad och kärleksfull hund. De älskar att behaga sina ägare och gör allt för att göra det. Amerikanska cockerspaniels är försiktiga, men inte blyga eller aggressiva. Hundarna har ett distinkt utseende då de har en tillplattad näsa, en fullt fjädrad svans, slappa öron, lockig päls. Hundrasen har också en jämn personlighet vilket gör dem mycket populära hos familjer som vill ha en traditionell amerikansk hundras som är godmodig och tillgiven.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

För att trimma en amerikansk cocker spaniel bör du börja med att borsta pälsen med en hundborste. Detta tar bort överflödigt hår och förhindrar att det bildas trassel. Du kan också bli av med mattor som bildas i päls med en mattspridare. De kräver en omfattande mängd grooming på grund av deras lockiga pälsar som inte fälls som andra raser.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Det är mycket viktigt att notera att American Cocker Spaniels måste trimmas regelbundet. Det rekommenderas att hunden regelbundet. Hundrasen bör inte få sin svans eller sina öron klippta, eftersom detta skadar hundens förmåga att reglera sin kroppstemperatur.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Det sägs att hundrasen inte fäller mycket hår, men det kan varierar från hund till hund.

Hur ofta bör man motionera en Amerikansk cocker spaniel?

Det är en känslig ras som behöver motion. Hundarna är benägna att bli lata, så de behöver mer motion än andra raser. American Cocker Spaniel-hundar bör få minst 60 minuters kraftig motion per dag, och helst mycket mer än så.

Ursprung och historia

Vad har Amerikansk cocker spaniel för ursprung och historia?

Hundens ursprung spåras tillbaka till England, där de föddes upp för jakt. Amerikanska cockerspanielar har funnits i USA sedan 1800-talet då en sändning med engelska cockers landade i Boston. Hundarna blev populära bland amerikanska jägare eftersom de kunde spåra upp sitt byte ur skydd på ett mer tillförlitligt sätt än andra raser.

Amerikansk cocker spaniel valp

Vad kostar en Amerikansk cocker spaniel valp?

En Amerikansk cocker spaniel valp brukar kosta mellan 14000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Amerikanska cockers kan få mellan 3 och 5 valpar per kull

Hur är en Amerikansk cocker spaniel valp?

Valparna tenderar att vara söta, lekfulla och energiska. De har också en nos som är tillplattad vid basen och en fjäderförsedd svans som är helt täckt av en päls.

Amerikansk cocker spaniel pris

Vad är det för pris på Amerikansk cocker spaniel?

Ett genomsnittligt pris på Amerikansk cocker spaniel är ca 14000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Amerikansk cocker spaniel uppfödaren finns.

Amerikansk cocker spaniel uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Amerikansk cocker spaniel?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Amerikansk cocker spaniel omplacering

Hur hittar man en Amerikansk cocker spaniel för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Amerikansk cocker spaniel omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Amerikansk cocker spaniel.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Amerikansk cocker spaniel intelligent?

Ja, amerikanska cockers är intelligenta.

Är hunden lätt att träna?

Ja, de är ganska lätta att träna. De är mycket angelägna om att göra sina ägare nöjda och det märks på deras vilja att lära sig nya beteenden.

Är en Amerikansk cocker spaniel skällig?

Dessa cockers är inte kända för att vara mycket skällande och de försöker använda sina skällningar i ett syfte och inte bara slumpmässigt. Hundarna gillar inte heller när andra hundar mobbar dem, så de kan kanske avskräcka andra hundar från att komma över med varningsskäll.

Andra relaterade sidor